– Om du vinner i Lotto behandles du som en stjerne. Vinner du i poker, blir du sett på som en taper, bemerker Bent Skammelsrud.

Han og flere kjendiser er glad debatten rundt spillselskaper og reklame kommer opp.

– Ingen ting overrasker meg lenger, men jeg kan ikke uttale meg om granskingen til Lotteritilsynet før jeg har satt meg skikkelig inn i saken og hva den medfører. Jeg ser gjerne at vi får en fordomsfri og åpen debatt, sier Thomas Myhre.

Kjersti Grini var tidligere tilknyttet Unibet. Hun ler av kritikken mot nettspill og poker-reklame.

– Forbudet mot poker i Norge er tåpelig og utdatert, men det er bare spørsmål om tid før det faller, spår Grini.

Agnes Kittelsen ønsker ikke å snakke med oss om sitt engasjement rundt www.maria.com:

– Vi har ikke noen kommentar til dette, fastslår hennes agent, Christina Ulrichsen.

– Uproblemtisk Artisten og danseren Alexandra Joner var det nye poker-trekkplasteret til Betsson under Poker-NM i Dublin i mars. Hun henviser til Silje Hope i plateselskapet Universal Music:
– Joner er ikke ambassadør for Betsson.

Utover det har hun ingen kommentar, svarer Hope på Joners vegne. Ifølge Betsson var hun på et tidspunkt det:

– Joner var ambassadør for oss under Poker-NM, men dette var ingen langvarig kontrakt, bekrefter Paul Myklebust, markedssjef for Betsson Norge.

Den tidligere Manchester United-proffen Ronny Johnsen er tilknyttet Unibet.

– Jeg har vært med i Unibet en periode. For meg er dette en helt vanlig jobb og helt uproblematisk, sier Johnsen.

– Det jeg gjør er ikke ulovlig.

Norsk lov omfatter ikke reklame på TV-kanaler rettet mot Norge fra utlandet, presiserer han.

Mats Zuccarello Aasen spiller i USA. Der gjelder ikke norsk lov og Unibet-avtalen hans medfører ikke yrkesforbud som den ville gjort i Norge. Hockeystjernens manager Kevin Skabo sier at «Zucca» ikke kommer til å uttale seg om temaet.

– Mats gjør ikke noe ulovlig. Honoraret fra Unibet går til å etablere et fond for ungdom, en egen organisasjon, som skal fremme breddehockey, opplyser Skabo.

– Takknemlig

– Lotteritilsynet må selvsagt gjøre det de mener skal til for å utøve mandatet sitt. Jeg har ingen sterke meninger om dette. Selv har jeg av og til behov for å koble av fra trening og renn, bemerker skistjernen Petter Northug.

Petter Solberg har avtale med EuroLotto:
– Jeg er takknemlig for at EuroLotto hjelper meg, slik at jeg kan fortsette å kjøre bil. Jeg legger meg ikke opp i hva Lotteritilsynet driver med, bare jeg får konkurrere, sier Petter Solberg. Racerbåtfører Marit Strømøy er tilknyttet samme selskap som Solberg.

– EuroLotto er en viktig sponsor. Jeg kjører på norsk lisens, men bytter flagg om det blir nødvendig, selv om jeg helst vil slippe, sier Marit Strømøy.
– Jeg synes poker er gøy. Det er hva jeg har å si om saken, sier programleder Charlotte Thorstvedt.
– PokerStars.com sponser turer til forskjellige turneringer, men de dekker kun reise, opphold og innsatspenger. Jeg tjener ingen penger på dette, opplyser komiker Henrik Thodesen.

Tid for debatt

– Jeg ble spurt av et utenlandsk spillselskap om å representere dem for noen år siden, men aktive utøvere bør være lojale overfor sine forbund og dermed også Norsk Tipping. På den annen side er det på tide å ta opp debatten om Norsk Tipping bør få beholde sitt monopol, dersom andre spillselskap ønsker gå inn på samme vilkår, mener eks-alpinisten

Finn Christian Jagge. Lotteritilsynet påla bandet Plumbo å nedlegge «Plumbo-automaten». Hvis ikke ville de bli politianmeldt. – Vi er nå ute av kontrakten med selskapet som laget tjenesten. Selv spiller jeg aldri. Vi fikk en del kritikk. Det var et forsøk på å markedsføre oss i nye kanaler, forklarer Lars-Erik Blokkhus, sanger i Plumbo. Stavhopperen Cathrine Larsåsen ønsker ikke å uttale seg om denne saken, opplyser hennes medierådgiver Bjørn Tvare. Det gjør imidlertid artisten Thomas «Fingern» Gullestad: – Jeg har ingen avtale i det hele tatt, men jeg får dekket utgiftene. Det er gøy å leke litt. Jeg spiller ikke vanligvis. Kjøper kanskje ett Flax-lodd i året, men det er lov til å lure på om et statlig gambling-monopol skal få vare evig, bemerker Thomas «Fingern» Gullestad. Vi forsøkte i går å få en kommentar fra Morten Ramm, uten å lykkes.

– – Lotteritilsynet bruker ordet «grenseland». Det sier noe om at disse reglene ikke er helt tydelige, så noen ganger velger vi å utfordre de uten å tråkke over streken. Jeg tror de har en svak sak, bemerker markedssjef Paul Myklebust i Betsson.

– Maria.com er nettstedet bak den store rekamekampanjen med skuespiller Agnes Kittelsen. – Vi forholder oss til gjeldende regelverk innenfor EØS-området. Vi er overbevist om at det vil også Lotteritilsynet finne ut hvis de starter en etterforskning i saken, sier Norgessjef Silvija Smeby i Maria.com.

Scroll to top