Grisebonde med griseflaks

Grisebonden Bjørge Storflor (42) vant 700.000 kr i Poker-NM.

NM Poker Fagerli

– Vi satt bare to igjen på finalebordet av 1.144 startende. Jeg ble både skuffet og deprimert, da jeg innså at jeg ikke gikk helt til topps, sier Bjørge Storflor (42), til daglig grisebonde i Flora i Stjørdal.

Men skuffelsen ble ike langvarig. I går kom han hjem til verdens navle, Flora, fra Dublin med 700.000 i pokergevinst. Las Vegas i sommer er neste stopp.

– Når vi sitter igjen to av åtte startende i finalen, og jeg blir den tapende av de to, så er det skuffende. Jeg blir en taper. Men samtidig går det ganske fort opp at jeg er nummer to av over 1.100 startende. Ikke minst når champagnen kommer på bordet, så forsvinner skuffelsen og det går opp for meg at jeg har gjort det bra, sier en tydelig sliten florbygg.

Pengepremien for 2. plassen er 92.000 Euro, knappe 700 000 norske kroner. I tillegg vinner han tur til Las Vegas, pokerspillets mekka, som Storflor sjøl betegner det som, og han får også stille gratis i neste års Norgesmesterskap.

Inngangsbilletten for årets deltakelse var 7.000 kroner, samt reise og opphold i Dublin.

Storflor hadde på ingen måte forventet at han skulle havne på finalebordet.

– Vi tre som dro sammen hadde bestilt billetter hjem på søndag, men siden jeg havnet på firnalebordet måtte vi endre billettene.

– Du deltok ifjor også, hvordan gikk det da?

– Det gikk ikke bra i det hele tatt. Jeg vant ikke. Men det er likevel fantastisk artig å være med.

– Slitsomt også?

– Lørdag spilte jeg poker i 14 timer sammenhengende, fra to på ettermiddagen til fire på natta. Du blir klar. Noe kortere på søndag, til 23-tida.

– Hvor lang tid brukte dere to på finalebordet før vinneren kunne kåres?

– Det gikk fort, det tok et kvarter.

– Er det pokermiljøet på hjemmebane i Flora som gjør deg så dyktig?

– Det er høyt nivå på pokerspillet i Flora og jeg kan ta med Hegra også. Det jeg gjør her i helga viser det.

Når vi ellers spør om hvorfor Bjørge gjorde det så skarpt i Dublin, så forteller han at det ikke kan forklares med at han har pokeransikt. Snarere evner han å gjennomskue motstanderen om denne snakker sant eller lyver om de kortene vedkommende sitter med på handa og når han legger på chips.

– Vanskelig å lese ansiktsuttrykk. Men det er mer om jeg skal tru eller ikke det motstanderen sier.

Allerede i sommer får han tur til Poker-VM i Las Vegas. Han skal ikke delta i VM, men en sideturnering.

– Hva gjør du med premien fra Dublin?

– Vi er tre som reiser sammen på turneringer. Vi har bil sammen, og derfor deler vi alltid premiene. Rundt 450.000 blir det igjen på meg av premien, resten deler de to andre.

Den ene av de to er også stjørdaling, en kjent gambler, Håkon Grunnan.

– Det blir en overgang fra pokerbordet til grisefjøset?

– Det er vanskelig å se noen sammenheng her. Jeg har ikke akkurat tenkt å bli noen profesjonell pokerspiller, men det er artig å være med litt, sier Bjørge Storflor.